iPhone er mest solgte mobiltelefon i USA

image

Her i Norge vet vi at den mobile tjenesten til VG økte trafikken med x7 da iPhone kom på markedet i stort volum.

Vi vet at iPhone benyttes på andre måter enn andre smarttelefoner, og det har mye med brukervennlighet å gjøre. Jeg har en på testbenken selv også 🙂

Og i USA er dette nå den mest solgte telefonen, her er lista over toppmodellene:

1. Apple iPhone 3G
2. Motorola RAZR V3 (all models)
3. RIM Blackberry Curve (all models)
4. LG Rumor
5. LG enV2

Du kan forøvrig lese flere detaljer her på MobileCrunch, som er en av sidene jeg har på min Netvibes.

Tenk om vi kunne fått flere smarte applikasjoner for denne i Norge? Her er noen ideer:

  • Hjemmeomsorgstjenestene kunne benytte denne for å koordinere arbeid, skrive rapporter (ja du får et ordentlig tastatur til den også 🙂 og på den måten benytte tiden til mer effektive pleie- og omsorgstjenester
  • Den kunne skreddersys til LMS i skolen, slik at lærere kunne rapportere fravær (fint for gymlærere uten bærbar pc i gymsalen), de kunne kommunisere med hverandre (for eksempel via Twitter), mm.
  • Den kunne også skreddersys for bankformål. Gi en iPhone til alle som får innvilget et lån til over 2 millioner. Det skaper en utrolig lock-in effekt, ikke ved å bruke proprietær teknologi slik det står i lærebøkene, men ved å skape en relasjon til kundene som er så god at ingen har lyst til å bytte den ut. Hører dere DNB?

Arne Krokan

professor emeritus, tidligere Institutt for industriell økonomi og teknologelse og Institutt for sosiologi og statsvitenskap NTNU. Forfatter, kurator, foredragsholder. Styremedlem Norsk teknisk vitenskapsakademi.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.