Innovasjon og utvikling

30. mai er det tid for Institutt for informatikks konferanse om innovasjon og utvikling ved NTNU. Jeg har fått æren av å lede paneldiskusjonen, der panelet består av en suksessfull grunder, en av professorene som gjør slike suksesser mulig, virkemiddelapparatet som Innovasjon Norge er en del av, IKT-Norge som bransjeorganisasjon og lokomotivene IBM og Accenture. 

Slik ser det ut i praksis

1600–1700

Plenumsdiskusjon (EL5) ledet av Arne KrokanProfessor i teknologi og samfunnsspørsmål. Arnes blogg.

Oppsummering ved Ingvild Myhre, styreleder IME-fakultetet

Universitetene trenger slike arrangementer både for å få innspill til sin egen utvikling, og ikke minst for å synliggjøre noe av det som kommer ut av kombinasjonen kunnskap, kreativitet og pågangsmot.

Her er det en anledning til å stille spørsmål som har med den videre utviklingen av IKT-bransjen i Norge å gjøre. Hvordan kan denne utvikles som en enda mer betydningsfull næring? Hvilke krav burde bransjen og brukerne av IKT i samfunnet stille til universitetene og hvordan kan universitetene bidra på en best mulig måte til å skape et framtidig samfunn som vi gjerne vil leve i og være stolte av at vi bidro til å skape?

Handler dette bare om teknologi eller er andre fagområder også viktige for dem som skal utvikle fremtidens teknologiløsninger og systemer, blant annet innen områder som velferdsteknologi, læringsteknologi, eGovernment og så videre?

Kom gjerne med innspill til paneldiskusjonen.

 

 

Arne Krokan

professor emeritus, tidligere Institutt for industriell økonomi og teknologelse og Institutt for sosiologi og statsvitenskap NTNU. Forfatter, kurator, foredragsholder. Styremedlem Norsk teknisk vitenskapsakademi.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.