Når lærere lærer

Via Jan Arve Overland fant jeg igjen denne kronikken fra Dagbladet om Når lærere lærer -.
Her argumenteres for en konstruktivistisk tilnærming til etter- og videreutdanning for lærere, både av ideologiske og mer pragmatiske årsaker. Det siste fordi det rett og slett virker bedre. Tankene er helt i tråd med min egen refleksjon, noe du finner eksempel på i dette foredraget. Jeg tror ikke dette gjelder bare for lærere, og forsøker å implementere et konstruktivistisk læringssyn i alle mine kurs som omhandler etter- og videreutdanning. Derfor legges alle kursene åpen ut på nettet, de kjøres på en wiki, alle deltakerne må blogge der de blir tvunget til refleksjon om ulike sider ved egen praksis osv.
Min erfaring er at det skaper mer engasjerte deltakere og bedre læringsutbytte. På avslutningen av siste kurs ba jeg alle deltakerne angi hvor inspirerende kurset og læringsformen hadde vært, og avgi stemme på mVote. Og her er resultatet:

moz-screenshot-15

Du kan forøvrig bruke mVote selv også. Enkle avstemninger er gratis og enkle å gjennomføre på mobilen.

Arne Krokan

professor emeritus, tidligere Institutt for industriell økonomi og teknologelse og Institutt for sosiologi og statsvitenskap NTNU. Forfatter, kurator, foredragsholder. Styremedlem Norsk teknisk vitenskapsakademi.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.