Kan bedre styring av IKT bidra til innovasjon i forvaltningen?

Dette var tema for et innlegg i Parnerforum sist uke.

Innlegget kan du laste ned fra Slideshare, og program og andre presentasjoner kan du ser her. Min gamle kollega Bo Hjort Christensen og jeg fikk gleden av å innlede til diskusjon, og det ble jo etterhvert riktig morsomt, særlig fordi vi fikk anledning til å gi politisk rådgiver i FAD Jørund Leknes råd med på veien om hvordan en kan komme lenger og raskere i bruk av IKT i offentlig sektor. Mitt råd til Jørund var å bli litt frekkere, å prate mer om visjonene enn om Soria Moria og eNorge2009, og å sette mer makt bak kravene om at «endring må finne sted». Det tror jeg er helt nødvendig for å få opp endringstakten. Presentasjonen min viser nemlig at tjenestekvaliteten i offentlig sektor ligger etter tilsvarende i privat sektor (BIs kundetilfredshetsundersøkelse), svært mange kommuner har katastrofalt dårlig tjenestenivå, de svarer blant annet aldri på epost (Forbrukerrådet 2007) og Mandag Morgens undersøkelse fra nå i sommer viser at en urovekkende stor del av kommunene gjør for dårlig arbeid med IKT i egen organisasjon.

Karl Olav Wroldsen, IT-direktør, Skattedirektoratet hadde en morsom illustrasjon av forskjellene mellom å arbeide med IT i offentlig og privat sektor. Den har nok mye for seg. Wroldsens presentasjon kan du også laste ned her.

image

Arne Krokan

professor emeritus, tidligere Institutt for industriell økonomi og teknologelse og Institutt for sosiologi og statsvitenskap NTNU. Forfatter, kurator, foredragsholder. Styremedlem Norsk teknisk vitenskapsakademi.

One Comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.