Kan bedre styring av IKT bidra til innovasjon i forvaltningen?

Dette var tema for et innlegg i Parnerforum sist uke.

Innlegget kan du laste ned fra Slideshare, og program og andre presentasjoner kan du ser her. Min gamle kollega Bo Hjort Christensen og jeg fikk gleden av å innlede til diskusjon, og det ble jo etterhvert riktig morsomt, særlig fordi vi fikk anledning til å gi politisk rådgiver i FAD Jørund Leknes råd med på veien om hvordan en kan komme lenger og raskere i bruk av IKT i offentlig sektor. Mitt råd til Jørund var å bli litt frekkere, å prate mer om visjonene enn om Soria Moria og eNorge2009, og å sette mer makt bak kravene om at «endring må finne sted». Det tror jeg er helt nødvendig for å få opp endringstakten. Presentasjonen min viser nemlig at tjenestekvaliteten i offentlig sektor ligger etter tilsvarende i privat sektor (BIs kundetilfredshetsundersøkelse), svært mange kommuner har katastrofalt dårlig tjenestenivå, de svarer blant annet aldri på epost (Forbrukerrådet 2007) og Mandag Morgens undersøkelse fra nå i sommer viser at en urovekkende stor del av kommunene gjør for dårlig arbeid med IKT i egen organisasjon.

Karl Olav Wroldsen, IT-direktør, Skattedirektoratet hadde en morsom illustrasjon av forskjellene mellom å arbeide med IT i offentlig og privat sektor. Den har nok mye for seg. Wroldsens presentasjon kan du også laste ned her.

image

One Comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.