På cybercafe ?

image

New York Times har en artikkel om livet på cyberkafe. Her er det særlig spillerne som møtes. De får heftig utstyr og gournetkaffe. Så laptopen i sofaen hjemme er mer et alternativ for skribentene, enn for dem som skal ha rask og detaljrik grafikk (mange av spillene har grafikk som gjør bildene mer detaljerte dersom du har grafikkort med mye minne, rask prosessor og stor båndbredde på nettforbindelsen).

Da jeg leste denne artikkelen  tenkte jeg at en slik løsning måtte være noe for moderne bibliotek. Hva med å teste ut dette på et par skolebibliotek, nå når Solhjell og co vil bidra til å styrke skolebibliotekene? For de har vel ikke tenkt å kjøpe bøker for pengene? Det mener jeg ville være en stor nedtur i overgangen til det digitale nettsamfunnet. Ikke det at bøker ikke er ok, men det er den digitale kompetansen som mangler i skolen, ikke den boklige. Og det hjelper trolig lite med «mer av det gamle», flere timer, flere lærere, flere bøker, når en så tydelig har vist at den gamle oppskriften på skolegjennomføring ikke virker i vgs. Da må en gjøre noe annet, og jeg håper noen foreslår å bruke mesteparten av skolebibliotekpengene til å ruste opp den digitale delen av skolebiblioteket, og ikke minst den digitale kompetansen til dem som jobber der.

2 Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.