The hyperlinked society

Digitalculturebooks  har gitt ut boka The Hyperlinked Society. Den boka kan du lese i sin helhet på nettet her.  Bildet på forsiden viser politiske blogger i USA, sortert etter republikansk eller demokratisk tilhørighet.

En måte å studere nettverk på er ved å se på struktur, hvilket nettop vil si «hvem som har forbindelse med hvem». Så kan en videre se på hva slags forbindelse som finnes. Bokas eget nettsted beskriver innholdet slik:

 

Theimage Hyperlinked Society focuses on «links» as one of the most basic—and unexamined—features of online life. Bringing together a prominent array of thinkers from industry and academe, this collection addresses a provocative series of questions about the ways in which hyperlinks organize behavior online. How do media producers’ considerations of links change the way they approach their work, and how do these considerations in turn affect the ways that audiences receive news and entertainment? What role do economic and political considerations play in information producers’ creation of links? How do links shape the size and scope of the public sphere in the digital age? Do hyperlinks function as «bridging» mechanisms that encourage people to see beyond their personal beliefs to a broader and more diverse world? Or do they simply reinforce existing bonds, encouraging people to ignore social and political concerns that seem irrelevant to their personal interests?

Nettverk er blitt en slags nytt mantra. Jeg har tidligere snakket om Marc Granovetters mer enn 30 år gamle artikkel om sterke og svake bånd. I denne boka er det også en artikkel som tar opp diskusjonen og spør om hyperlinks er svake bånd. Her kan være mye interessant, enten en er annonsør på nett, designer ebusiness eller bare bruker nettet i forbindelse med andre tjenester.

One Comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.