Hvem kjøper Twitter?

image Facebook har tidligere etter sigende bydd 500 millioner dollar for Twitter, og fått avslag. Så nå spekuleres det igjen på hvem som kan komme til å kjøpe Twitter, og om ikke Facebook burde prøve en gang til, fordi de to tjenestene plugger så godt sammen. Les kommentarene i dette innlegget, så får du en ide.

«In the end» vil vi ønske tjenester som henger godt sammen. Vi vil ha en pålogging, en «venneliste», en adresseliste, ett sted å forhold oss til, men mange valgmuligheter for å skreddersy tjenesten. Så enten kommer en tredjepart og tilbyr dette som et skall over eksisterende tjenester, eller så vil en av dagens mange tilbydere av sosiale nettverkstjenester tilby en plugginn og tjeneste som fungerer sømløst i det ene grensesnittet. Utfordringene er litt som dem med digital id i offentlig sektor. Det holder med å måtte bruke en av dem.

Så hva skjer? Noen har sammenlignet utviklingen av sosiale nettverkstjenester med utviklingen av windows. Antakelig er vi der vi startet å bruke Windows på 286-maskiner, eller det som ble kalt AT (Advanced Technology) -heftige saker, men til windows fungerte det ikke.

Så spenn sikkerhetsbeltene. Selv om det er 1.5 millioner nordmenn på Facebook, har dette bare såvidt begynt. Og mens Obaman innfører ukens videoblogg på Youtube, Twitter har fått fotfeste i visse klustre av de digitale nettverkene og vi fremdeles diskuterer hva digital kompetanse i skolene egentlig betyr, -kan vi jo begynne med å reflektere over de tjenestene vi har. Hvordan skal framtidens nettverk se ut? Og hvem vil vi «leke» med?

Ganskje det blir Google som kjøper Twitter? Eller Murdock?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.