Prosjektor i mobilen

image

Jeg har drømt om det lenge og skrevet om det for enda lenger siden, men nå er den altså snart realitet: mobiltelefonen med innebygd 50″ prosjektor.

Det er Inside Telecom som er på årets happening i mobilbransjen, den årlige messa i Barcelona. Inside Telecom skriver at …

samarbeidet mellom Texas Instruments og Samsung bringer fram en mobiltelefon med projektor som kan gi et bilde på 50 tommer. Et brikkesett – DLP Pico Chipset – fra TI gjør det hele mulig.

– Samsung og Texas Instruments har jobbet sammen om disse produktene i et hittil utappet marked, sier Wonsik Lee, visepresident for forskning og utvikling hos Samsung Electronics, ifølge Cellular-News. Han mener nyvinningen vil endre mobiltelefonen som medium, både for privatpersoner og for næringslivsbrukere.

Også til Europa

Mobiltelefoner med projektor vil være i salg i Korea under navnet W7900 fra februar. I Europa vil den hete I7410, men Samsung har ikke tidfestet slippet i Europa ennå. Projektormobilen skal være en fullbefaren smarttelefon med 5 megapiksel kamera og berøringssensitiv skjerm.

Litt morsomt for oss dingsefrelste. Jeg forkastet iPhone etter et halvt års bruk til fordel for min «gamle» Nokia N95 (8GB) med 5 mpix kamera, som faktisk er helt greit. Det kan selvsagt ikke måle seg med Nikon D200 som jeg bruker når jeg skal leke fotograf, men det har nå den fordelen at det alltid er med da.

Så når jeg snart kan vise fram bildene rett fra mobilen, kjøre presentasjoner fra den og kanskje se film på hytta uten å måtte dra med all verdens stash, ja så er kanskje Nokiaens dager talte.

Eller kanskje jeg skal vente til prosjektoren kommer som pluggin på min nye iPod touch, som erstattet iPhone (iPoden er tynnere og gjør stort sett det samme uten å ha telefondelen)?

2 Comments

  1. Deler fascinasjonen din med å ha det aller meste i lommen klar når som helst og hvor som helst.

    Husker ennå den store «wow-faktoren» (ikke like stor»waf-faktor» dessverre) denne prototypen fra Siemens gav meg i sin tid (http://docbug.com/blog/archives/000314.html).

    Vurderte også løse projektorer slik som Aiptek (http://www.i4u.com/article20042.html). Hadde vært fin å ha i kombinasjon med mobilen min som har videoutgang…får kanskje nøye meg med å kjøpe en skjermkabel i første omgang for om ikke lenge er vel dette også standardutrustning på de fleste mobilene:-)

  2. Interessant erfaring du har med iPhone, N95 og iPod touch. Jeg har nøyaktig samme forhold til de samme apparatene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.