Freerecorder + Spotify gir musikk til iPoden

Her om dagen installerte jeg Freerecorder i Firefox. Da får du en ekstra menylinje der det står Record, Stop, Pause, Play og Settings. Det er med andre ord en mediespiller med opptaksfunksjon som plugger rett inn i nettleseren din.

Den tar opp musikk og andre lyder, skiller de enkelte stykkene fra hverandre i egne filer, og gjør det enkelt å spille det hele av igjen. Jeg kunne heller ikke oppdage at det var noe dårligere kvalitet på det jeg spilte av etter opptak, enn det jeg spilte mens jeg tok opp.

Det geniale er at den selvsagt tar opp den lyden som blir skapt gjennom lydkortet, selv om denne kommer fra et annet program enn Firefox.

Derfor kan du godt spille musikken din gjennom Spotify, og så ta den opp og lagre den dersom du er interessert i det. Og det kan jo være interessant hvis du vi ha den på iPoden.

Nå er jo det smarte med Spotify at du får så enkel tilgang til musikken, og jeg vil helst slippe å ta opp noe og lagre det selv for så å holde orden på det. Mine disker viser at dette fort blir et kaos. Men altså: det ER mulig å bokse streaming musikk på en veldig enkel måte også. Det eneste du faktisk trenger å gjøre etterpå er å legge på de rette taggene, så du finner igjen det hele på en enkelt måte dersom du måtte ha behov for det.

 

del.icio.us Tags: ,,

13 Comments

 1. Denne så nesten for god ut til å være sann – og foreløpig er den det for meg: veldig mye statisk støy (eller hva det nå er) i playback. Får du virkelig samme lydkvalitet i mp3-spilleren som når du spiller i Spotify?

 2. http://applian.com/freecorder/download.php
  her er adressen for nedlasting.
  Da jeg testet nå nettopp hørte jeg også statisk støy eller «knitring» på opptaket. Jeg husker ikke at dette var der første gang jeg testet. Kanskje det er noe som legges til på freeversjonen? Det kan jo ikke være vanskelig å fjerne dette heller?
  Ellers kan du stille kvalitetet på opptaket helt opp til 320K.

 3. Så genialt. Takk for tipset. Googla spotify og opptak, kom over bloggen din. Den fungerer glimrende for meg i explorer. Ikkeno støy, god kvalitet.

 4. anbefaler heller Audacity.. freerecorder har elendig kvalitet og steamtripper ser ut til å trenge winamp som er noe dritt. mens Audacity er HUNDRE prosent gratis i motsetning til freerecorder, og kan spille inn med 320 kbs og stereo.. kan i tillegg klippe bort tomrom før og etter sangen når man har spilt den inn. http://audacity.sourceforge.net/download/ er linken, men du må også laste ned lame mp3 omkoder som ligger på samme link. last ned zippen, så når du skal save recordingen som mp3 med Audacity blir du bedt om å locate en dll, og det er den fra lame zippen. du trenger bare å installere Audacity og ikke lame, bare laste ned fila

  • Jeg bruker spotify for iphone. Dette forutsetter premium abonement men personlig så synes jeg det er verdt hver eneste krone… Du har mulighet for å spille favorittmusikken din offline med egne «playlists». Herlig synes nå jeg 🙂

   • Jeg har også begynt å bruke Spotify på iPod touch, og synes det er helt genialt. Eneste problemet nå er at min iPod er på bare 16 gb og jeg får plassproblemer når jeg vil synke spillelister. Men konseptet er genialt.

 5. Jeg vurderer å gå til innkjøp av ipod touch eller liknende for å synke mot spotify, men har et par abre mot å gjøre det. fordi 1) hvor ofte oppdaters spotify sitt bibliotek med nye og gamle utgivelser? 2) hvor lenge kan spotify holde det gående? 3) hvor stor plass tar en spilleliste fra spotify med f.eks 10 sanger eller et album?

 6. Hei Espen, jeg kjører Spotify på iPod touch og det er en strålende opplevelse. Du får svært mange låter synket dersom du har mye minne (opp til over 3000 låter). Det er lett å bare skifte hvilke spillelister du synker og lyden er svært god.
  Du er bekymret for hvor lenge Spotify vil holde det gående. I England bundles de med bredbåndsabonnement, og jeg tror vi kommer til å se forretningsmodeller som vil holde liv i Spotify svært lenge.
  Når det gjelder tilfanget av musikk, er jo det litt avhengig av hva du er interessert i. Det er mye av relativt gammel nordisk musikk der, og det kommer stadig mer. Skulle nesten tro jeg var ansatt i Spotify, men jeg er bare en fornøyd bruker.
  -arne

 7. Du trenger ikke synce spillelister, hvis du kan spille dem av offline uansett 🙂

 8. Med programmet Replay Music kan du gjøre opptak av Spotify direkte gjennom lydkortet – ingen knitring eller sus. Replay deler opp opptaket automatisk i de enkelte låtene, og programmet har også mulighet for å automatisk legge inn rette tagger (låttittel mm) på sporene.

  Med gratisversjonen av Spotify ligger bitraten på 160 kps. Det blir IKKE bedre kvalitet av å gjøre opptaket i høyere bitrate enn det du får inn. Det eneste du oppnår er større filer men ikke med bedre kvalitet. Med Spotify premium får du derimot bitrate på 320 kps (så vidt jeg husker), og da begynner det å ligne på noe.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.