Nytt år nye bloggforsetter

Etter å ha vært blogger i flere år, var innsatsen det siste halvåret av 2009 av det mer passive slaget. Ved nærmere ettertanke tror jeg det skyldes to forhold. For det første at jeg har brukt det meste av sommeren til å bygge hytte og at det dermed oppstod et sterkt behov for å ta igjen noe av det tapte. Derfor ble fokus lagt mer på annet skrivearbeid enn blogger, eksterne foredrag og forskning i det som er mitt evigvarende prosjekt: -hvordan internett påvirker og endrer samfunnet på ulike måter. Den andre unnskyldningen er at jeg har brukt twitter ganske mye. Behovet for å sende gode ideer videre i nettverket blir ivaretatt via Twitter. Men de litt mer dyptstikkende analysene passer selvsagt ikke inn her. Så ambisjonene er å være mer synlig også i bloggosfæren. Neste innlegg kommer veldig snart.

9 Comments

 1. Veldig bra at en del fortsatt skriver blogg! Jeg tror tidsklemma tar mange, men det er trist om det går utover bloggerne. Jeg ser også en annen tendens: Folk leser blogginnlegg, men kommenterer på Twitter. Det er på mange måter dumt, fordi diskusjonen på Twitter går tapt. Den skjer der og da. Kommentarer i et kommentarfelt, derimot, lever sammen med blogginnlegget og i samme kontekst. Jeg håper folk ikke glemmer bort hvor utrolig bra en arena bloggen faktisk er! Godt at du fortsatt er med 🙂

 2. Hei og takk for at du følger med.
  Jeg er enig med deg i at bloggene har en viktig funksjon. Jeg ser også på loggene at besøket under bloggaktive perioder lå på ca 400 pr dag, mens det nå er fra 30-50 uten at det er skrevet noe nytt. Folk klikker på lenker ….

 3. Det er hyggelig at du skriver, Arne. For jeg liker å lese det du skriver.

  Men jeg har alltid lurt på hvorfor folk unnskylder seg for å ikke skrive. Blogging er vel en overskuddssak for de fleste av oss?

  For min del er det slik: bloggen ligger i RSS-leseren, og når det er innlegg så dukker det opp.

  Ang kommentaren fra Svend Andreas: Jeg kan være enig i at kommentarer på bloggen er det beste, men dette er ikke noe man kan styre. Antagelig like lost case som manglende bruk av trackbacks.

  Men – det går an å fange opp en del av dette ved å bruke f.eks Backtype – som scanner Twitter og plukker opp referanser.

  Evt man kan bruk Disqus som kommentarsystem – det har Backtype integrert, og plukker opp twitter-debatter også. (Så lenge bit.ly- eller andre linker er med.)

 4. Jeg skjønner jo med en gang hva jeg har gått glipp av da. Her har det allerede dukket opp flere tips om tjenester jeg ikke kjente også. Og takk for det (som det heter nå igjen).

 5. Men man må upgrade wordpress for å få lov til å bruke Disqus og sånt, eller?

  Gleder meg også til mer fra deg Arne! Bloggen din ligger jo i RSS-leseren min og. Har noen lignende ambisjoner selv også..

 6. Hei Arne,

  Hyggelig å se deg på konferansen i går og også kjekt å lese dine tanker her på bloggen din. Det er som med alt annet, fokus endres og oppmerksomheten rettes mot stadig flere arenaer som face, twitter og de mange bloggene vi følger. Har stor glede av å bruke blogger i min klasse i år. Jeg får umiddelbare tilbakemeldinger på hva elevene tenker om undervisningsopplegg, bøker, tema og diskusjoner. Se gjerne denne med refleksjoner fra elever om en ny måte å jobbe på for oss. http://annmic.wordpress.com/2010/02/01/collaborating-and-learning/

 7. Jeg bruker jo ofte din engelskundervisning som eksempel på hvordan en kan gjøre dette uten at et forlag har fortalt hvordan alle timene skal gjennomføres. Så nå får ambisjonsnivået være å skrive for bloggen også litt oftere.

 8. Jeg er relativt fersk ift det å blogge og jeg tenker at det som stopper meg litt opp fra tid til annen er nettopp det. Dette at det er etablert et mønster ift hvordan samhandling skjer relasjonelt. Dersom grunnleggende forutsetninger i egen tilværelse endres vil det sikkert være enda mer krevende.

 9. Så da må vi lage andre mønstre, eller etablere andre vaner som det også heter. Og det kan innebære at vi bruker tid på å blogge, kanskje ikke hver dag, men likevel regelmessig.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.