8-åringer publiserte vitenskapelig artikkel

Er det mulig?

image

25 engelske skolebarn i alderen 8-10 år har publisert en peer reviewed artikkel i Biology Letters. De har selv skrevet teksten, metodekapittel og det hele. Og selvsagt har de også gjort hele forskningsarbeidet.

Artikkelen kan du lese her. Og en omtale av det hele i Wired leser du her.

Det hele er svært facinerende lesing. En vitenskapsmann med evner til å tenke utenfor boksen, en ivrig skolemann og en skokk nysgjerrige barn.

“We discovered that bumblebees can use a combination of colour and spatial relationships in deciding which colour of flower to forage from,” the students wrote in the paper’s abstract. “We also discovered that science is cool and fun because you get to do stuff that no one has ever done before.”

Dette var blant det de fant ut. Og kanskje er det rekruttert noen framtidige forskere blant elevene også.

4 Comments

 1. Jeg likte denne artikkelen så godt at jeg «lånte» ideen videre på min egen blogg, som forhåpentligvis vil bli lest av mine egne bachelor-studenter. Blant disse er det mange som går frustert til verks på sine respektive oppgaver. Jeg har sansen for at man skaper mer entusiasmen rundt forskning, og at man endrer bildet av forskeren som den litt kjedelige, ensomme ulven som leter etter noe ingen andre er spesielt interessert i (som eks programmet jeg så om Tycho Brahe som samlet data om månen og planetenes posisjoner, alene i 20 år, før han døde..). I så måte bidrar absolutt denne artikkelen som henviser til vår iboende nysgjerrighet og problemløsende væremåte.

  • Så bra da Pål 🙂
   Det er vel slik mange av oss ønsker at det digitale nettsamfunnet skal fungere. Vi finner ideer, deler dem og så oppstår nye ideer og tjenester med grunnlag i den originale ideen.
   Problemet i «gamle» dager var at de fleste aviser og tidsskrifter ikke ville ha fanget det opp, og om de hadde gjort det, så hadde det vel ikke vært noen «sak».
   -arne

 2. Veldig fasinerende artikkel som viser at en bare ser begynnelsen av nye tilnærmingsmetoder i forhold til barn og læring. Dette inspirerer oss som nærmer oss den magiske 50 årsgrensen til å prøve nye tilnærminger for egen læring! Flott!
  Jan

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.