MOOC-utfordringer – avtaler

Da jeg søkte om penger for å lage MOOC i smart læring for over et år siden, tenkte jeg det var en god ide å teame opp med et selskap som er gode på videoproduksjon, for det skulle vi jo ha mye av. Og lite tenkte jeg over at vi faktisk skulle gjøre noe helt nytt i forberedelsene til et kurs. Vanligvis planlegger vi jo i god tid, både forelesninger, øvering/diskusjoner/sosial samhandling, eksamen og alle andre aktiviteter som inngår. Og det meste er avhengig av meg og kanskje et par andre personer om jeg ikke kjører det alene.

Men nå skulle vi lage video, vi har et budsjett og en plan, men så kommer utfordringene. Er budsjettet med eller uten moms? Og er videoene vi lager undervisning? For da er det jo ikke moms? Spiller det noen rolle om jeg står der live, eller det er et opptak av meg eller noe jeg ville ha presentert som film eller flettet inn i en PPT-presentasjon? Antakelig gjør det det når det kommer til momsen. 

Og hva når vi planlegger å kjøpe slike tjenester for 200 000 kroner av èn aktør? Skulle oppdraget da vært satt ut på anbud? Hva når den som inngår i planen også var med i en intensjonsavtale på prosjektstadiet ? Og hva om vedkommende selskap bidrar med en egenandel?

Plutselig var det ikke bare å gjennomføre et kurs lenger. Det ble mye mer å tenke på. MOOC it on!

3 Comments

  1. Hei Arne! Synes det du driver med er veldig spennende, og har sendt deg en mail på emnet! Det er via It’s Learning, ang. en eksamen jeg har og hadde satt veldig pris på om du kunne svart meg på denne!

    • Takk for det Even. Mht eksamen, kan jeg dessverre ikke hjelpe deg på annen måte enn at du finner frem til noe av det jeg har skrevet eller som er dokumentert på video. Feks foredrag på TedX, som du finner om du søker.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.