Smart læring – MOOC åpner 1. september

 Første september åpner kurset SMART LÆRING. Da kan du gjennom 10 uker lære mer om hvordan norsk skole forholder seg til IKT (eller har gjort det), om hva sosiale medier egentlig er og hvordan de kan bidra i ulike læreprosesser, om koblingen mellom teorier om læring og IKT. Og ja, du vil også høre om nyere teorier om læring, slik som connectivisme.

Kurset er en blanding av teori og praksis. Du kan lese hele boken SMART LÆRING på skjerm hvis du ønsker det, men det er også lagt til rette for at det skal være lett å lese papirboken eller eboken, om du heller foretrekker det.

 Kurset er åpent for alle. Det er gratis og du vil lære å mestre de viktigste digitale tjenestene du kan bruke i skolen. Det vil si å bruke grupper og sider i Facebook, digitale notatprogrammer, samskriving, kuratortjenester, digitale bokmerker, spørreprogram som Kahoot og litt til.

 Og hvordan kan du vite at du har lært det du skal lære? Jo gjennom å lage ditt eget digitale læringsopplegg.

Så i kurset vil du forene teori og praksis og du vil møte hundrevis av andre lærere som også ønsker å øke sin digitale kompetanse..

Meld deg på her!

Og husk at det er ingen forpliktelser knyttet til dette. Du kan gjøre så mye eller lite som du vil. Men om du vil bli virkelig digital krever det selvsagt en innsats av deg, og da må du regne med å bruke noen timer hver uke de neste 10 ukene fra begynnelsen av september.

Meld deg også inn i Facebookgruppen for kurset, og bruk taggen #smartlæring om det er noe du vil spørre om på twitter.

Dette kurset er et samarbeid med Program for lærerutdanning og er støttet av Senter for IKT i utdanningen, Medietilsynet, NDLA, Norgesuniversitetet m.fl.

Over 50 av ildsjelene i norsk skole har bidratt i utviklingen og gitt oss råd om hva som bør være med og hvordan det bør gjennomføres. Og kanskje treffer vi noen av ildsjelene igjen når kurset åpner også.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.