eksamen i digital markedsføring 2016

Mange tenker sikkert at digital markedsføring handler om salg, annonser, konvertering, AdWords, Facebook og så videre, og det gjør det selvsagt også. Men det handler også om å forstå samfunnsutvikling, hvordan ny teknologi endrer arbeidsformer, tjenester og måten vi konsumerer ulike goder på i samfunnet. Den første delen av kurset handler om disse forholdene, om hvordan teknologi og samfunnsutvikling påvirker organisasjoner, deres forretningsmodeller og muligheter for overlevelse og vekst på sikt. Det hjelper ikke å gjøre ting rett, hvis en ikke gjør de rette tingene, og det er hva dette handler om.

I dag har studentene på Høyskolen Kristiania fått eksamensoppgave i dette faget. Den teller 40 % av karakteren, er individuell og skal gi ballast for å forstå de mer praksisnære temaene senere i kurset. Disse studentene er tvangsbloggere, de skriver blogginnlegg til hver eneste forelesning jeg har og de er i gang med å bygge faglige sosiale nettverk, praksisfellesskap.

Med basis i hva jeg har sett av blogginnlegg, av kommunikative ferdigheter og analytiske egenskaper gleder jeg meg til begynnelsen av februar, da oppgavene skal leveres inn. De blir oppmuntret til å samarbeide om å finne aktuelle kilder, diskusjoner som kan inspirere etc gjennom for eksempel bruk av sosiale bokmerker som diigo. Selve tekstene de leverer inn må de selvfølgelig utforme hver for seg.

 

Oppgave 1.

Delingsøkonomien får stadig større oppmerksomhet også i det norske samfunnet. I Bergen er AirBnb største utleier og i New York er det over 20 000 Uber-biler, mot ”bare” 13500 drosjer.

Forklar hvorfor delingsøkonomien vokser så raskt med bakgrunn i begreper som omfattes av ”digital økonomi” og andre forhold du mener påvirker veksten.

Drøft hvilke momenter som taler for og mot delingsøkonomien i Norge.

 

Oppgave 2

Facebook har startet tjenesten ”instant articles”. Forklar kort hva dette er. Lag en analyse av hvordan denne tjenesten kan påvirke konkurransebildet for norske medier samt utviklingen av norske avisers forretningsmodeller.  I analysen skal du også bruke begreper fra ”den digitale økonomien”.

11 Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.