Blir Jill Watson din neste lærer ?

http://www.wsj.com/articles/if-your-teacher-sounds-like-a-robot-you-might-be-on-to-something-1462546621

Kommer vi som har som jobb å bidra til andres læring (ofte kalt lærer) til å bli erstattet av roboter? Ikke i nær fremtid i alle fall i følge denne artikkelen. Selv om vi ikke blir erstattet, blir vi likevel utfordret av kunstig intelligens eller roboter, som noen kaller det.

I denne artikkelen møter du studenten som faktisk ikke skjønte at læringsassistenten var en robot, en tjeneste bygd på IBMs Watson.

En interessant side ved dette er at det faktisk var formalitetene og ikke innholdet i samtalene studentene hadde med læringsassistenten som gjorde dem mistenksomme. Den fulgte opp for systematisk og raskt i forhold til hva mennesker vanligvis gjør.

Når vi har kommet så langt i utviklingen at studenter ikke greier å skille mellom menneskelige og algoritmiske hjelpere, hva skal vi da med mennesker i denne jobben hvis algoritmene greier den like bra, for ikke å si bedre?

Det er et spørsmål som kommer til å dukke opp i mange sammenhenger fremover….

 

 

2 Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.