Foredrag Arne Krokan

Hva med å bruke dem som utvikler kunnskapen til å formidle den også? Jeg holder foredrag basert på blant annet bøkene jeg har skrevet om digitalisering og digital transformasjon hittil.

Ta kontakt: arne@krokan.com eller Arne Krokan tlf 91897473

I 2022 ga jeg ut boken HOMO APPIENS, som fikk god omtale både i Forskerforum og i Morgenbladet.

Homo appiens av Arne Krokan (Heftet)I boken drøfter jeg hvordan teknologi i økende omfang skaper et filter mellom oss og den virkelige verden, der det som vises er utvalgt, regissert og iscenesatt gjennom en stadig større flora av apper. Samtidig står vi i et dillemma når det gjelder forholdet mellom vekst og bærekraft og hvordan ny teknologi kan bidra til å løse i det minste deler av utfordringene.  Noe av det som fascinerte meg i arbeidet med boken var hvordan ny teknologi gjør det mulig å lage mat med mindre klimautslipp enn det vi har i det tradisjonelle landbruket. Da handler det om «cultured meat», dyrket kjøtt, lab-kjøtt eller til og med kunstig kjøtt som noen har kalt det. Kunstig er det ikke, for det er faktisk ekte kjøtt, men det er lagd med utgangspunkt i en stamcelle fra et dyr og produsert i en form for «gjæringstank». Les mer om det i boken … eller hør meg fortelle om dette og andre teknologier som kommer til å endre ikke bare verden, men også Norge i årene som kommer.

Den forrige boken min (2018) tar opp noen av de viktigste temaene i vår nære fremtid, spørsmål om hvordan vi skal organisere arbeide. Stadig flere virksomheter både i offentlig og privat sektor kommer til å forholde seg til plattformer. Hvilke konsekvenser vil det ha?

Andre temaer jeg snakker mye om er kunstig intelligens, 3D-print eller additiv produksjon, blockchain og teknologier som gjør bruk av kombinasjoner av ulike elementer, slik som roboter, selvkjørende biler mm.

Jeg tar spesielt opp hvilke konsekvenser disse endringene har for ulike typer organisasjoner, forskjellige næringer og virksomheter, på samfunnsnivå og for oss som enkeltpersoner.

Du finner mange av mine tidligere foredrag på denne listen. Der kan du også se hva mine foredrag har handlet om. Jeg tilpasser imidlertid alltid foredragene til den aktuelle målgruppen og den aktuelle situasjonen, så ta gjerne kontakt for en hyggelig prat dersom det kan være aktuelt å bruke meg.

Hva synes deltakerne om mine foredrag?
Foredrag og workshop 2,5 time for offentlig virksomhet.
Det var virkelig et flott, informativt, inspirerende og underholdende foredrag du holdt hos oss i Agder. Vi kommer til å følge opp med spørreskjema til de ansatte, med oppfordring om at vi de neste 14 dagene tenker på oppgaver som bedre kan håndteres digitalt og med KI. Så tar vi dette opp i fellesmøte for å drøfte videre. Jeg var litt usikker på om jeg satt i nåtiden eller fremtiden på fredag, og jeg må innrømme at jeg ble litt satt ut!

Her er hva Arne Thorud fra NETS BRANCH NORWAY skrev om mitt foredrag jeg hadde på NETS-dagene i mars 2017.

Arne Krokan var en av våre hovedtalere under ett større kundearrangement. Hans foredrag «Vil du være med så heng på – hvordan teknologi endrer samfunnet» ble svært godt mottatt av våre kunder, som ga foredraget en gjennomsnittsscore på 4,8 i nytteverdi og 4,9 i fremføring, på en fempunkts skala. Krokan holdt et utrolig engasjerende foredrag som satte den teknologiske utviklingen i et samfunnsmessig og organisasjonsmessig perspektiv. Han viste gjennom dette foredraget svært god fagkompetanse og formidlingsevne. Innlegget hans ble også referert til av flere av de andre foredragsholderne senere under konferansen. Vi har gjennom årene hatt en rekke internasjonale og nasjonale foredragsholdere, der Arne Krokan plasserer seg i det helt øverste sjiktet blant disse. Vi gir våre aller beste anbefalinger av ham som foredragsholder!

Ben Marius Lundberg i Rælngen kommune skrev:

Arne Krokans holdt foredrag, for lederne i Rælingen kommune, om hva digitalisering egentlig innebærer, hvor vi har kommet på ulike områder og hva det har å si for fremtidig tjenesteyting og arbeidsformer i kommuner. Arne har en fremragende fremstillingsevne, og «hoppet bakken ned til 20 i stil». Han fikk med seg publikum på en glimrende måte. Arne sitt foredrag ble snakket om i flere dager blant ansatte i Rælingen. En skikkelig inspirasjon og tankevekker, og noen ble nok litt skremt for hvordan digitalisering vil endre samfunnet. Alt i alt en fantastisk kick-off til arbeid med digitalisering i Rælingen kommune. Anbefales!

Hege Bongard i Fredrikstad Næringsforening skrev:

Arne Krokans foredrag er noe av det mest overbevisende jeg har hørt. Med kunnskap, fantastisk formidlingsevne og engasjerende stil, hadde han salen i sin hule hånd. Hans foredrag om digitaliseringens påvirkning av samfunns- og arbeidsliv burde gå nasjonalt. Terningkast 7.

Eksempler på foredrag jeg har holdt:

2023: Utfordringer ved digital transformasjon for toppledere i helsesektoren, ledere i utdanningssektoren, domsstoler, IT-selskaper som leverer tjenester til det offentlige, fagforeninger, ledere i Sokkeldiraktoratet (tidligere Oljedirektoratet), styre og ledelse i banker med mer.

2021: Paneldiskusjoner med digitaliseringsminister, minister for høyere utdanning, skattedirektør med mer.

Statens digitaliseringskonferanse 2018

NOKIOS 2018

Forsvaret 2018

Digitalisering, trender og adopsjon av ny teknologi, for Powell.

FBI konferanse 2017

Innledning AFF Yngre ledere, Solstrand

Lederseminar Moss kommune

Ledersamling for selskap i energisektoren

Statens innkrevinssentral kunderservicekonferanse

Foredrag for div avdelinger i NAV, Skatteetaten etc.

Samferdselskonferansen 2017. «Hva er de store trendene? Banebrytende innovasjon og distruptive skifter med særlig fokus på samferdsel»

Skattekonferansen 2017, Sykehusbygg, Sikkerhetskonferanse for kommunal sektor, med mer.

Foredrag om digitalisering for Kystverket, for «Research and educational network»/PWC

Foredrag for KS, ordførere/rådmenn/ledende politikere, kommuner, offentlige ledergrupper

Bidrag på lederkonferanser i 2017 for Nortura, Bodø energi, Lindorff med flere.

Haugesundkonferansen 2017 om «Shipping 4.0».

Desemberkonferansen 2016, for olje-/gassektoren om «digitalisering»

Statped nov 2015. Utfordringer ved digitalisering av læreprosesser.

Vestfold fylkeskommune nov 2015. Hvilke muligheter og utfordringer skaper det nye digitale nettsamfunnet?

Skattekonferansen nov 2015. Delingsøkonomi : hvilke utfordringer skaper utviklingen av delingsøkonomien?

Foredrag på Statens topplederkonferanse i Oslo oktober 2014.

Foredrag på Statens digitaliseringskonferanse i Operaen

Foredrag NKUL mai 2014: Enn om læreren ikke er den viktigste ressursen for elevenes læring.

Foredrag på Rogalandskonferansen 2014 arrangert av Rogaland fylkeskommune i Haugesund 26. mars.

TEDxOslo 2013 – Fremtiden står forand deg som en mur av muligheter

The topic for this years event is the Paradox of Plenty. And what does this mean?

An abundance of resources and possibilities gives us an infinite amount of choices. What does this mean in terms of how we shape our future – at the human level, in the organization and society as a whole? How do we maneuver the paradox of plenty – to actively evolve by making choices, when there are so many options?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.