Frokostseminar og boklansering

Hva er bedre enn gratis frokost, morgenkaffe og mat for hjernen en mørk desembermorgen, ledsaget av klassisk musikk komponert og spilt av kunstig intelligens?

NTNU og Cappelen Dam Akademisk inviterer til diskusjon mellom forfatter av boken HOMO APPIENS Arne Krokan og prorektor for innovasjon og arbeidsliv ved Høyskolen Kristiania

6. desember kl 8-9.30 med faglig start kl 8.30.

i NTNUs lokaler i Øvre Vollgate 7, 1. etasje. Påmelding her.

Det er begrenset antall plasser så det er greit å melde seg på litt tidlig.

Boken har fått positiv omtale i Forskerforum, og den er en av få bøker der en forsøker å tegne et bredere bilde av forhold mellom teknologi- og samfunnsutvikling i en situasjon der vi får stadig flere «wicked problems» å hanskes med. En tese i boken er at de politiske systemene og våre politikere ikke vil komme til å greie og løse disse utfordringene, og at det da kanskje er teknologiutvikling som blir vår endelige redning. Inspirert av en gammel westernfilm kunne den hatt som undertittel: the good, the bad and the ugly, -som også er tittel på siste kapittel. Og det får du nok også høre litt om på dette arrangementet.

Jens Barland er både forsker innen medieutvikling og innovasjon, og en erfaren mediemann med tidligere fartstid blant annet som sjefredaktør i Stavanger Aftenblad. Han vil gjerne snakke om teknologioptimisme og motkrefter, om hvordan vi kan få teknologi til å spille på lag med humaniora og «hvordan det kommer til å gå».

Arne Krokan

professor emeritus, tidligere Institutt for industriell økonomi og teknologelse og Institutt for sosiologi og statsvitenskap NTNU. Forfatter, kurator, foredragsholder. Styremedlem Norsk teknisk vitenskapsakademi.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.