Selg det på eBay og la Amazon ta distribusjonen

New York times hadde en interessant artikkel om Amazons nye forretningsstrategi. Amazon tilbyr nå å lagre varene dine, samt å sende dem ut for deg når de er solgt. Og selge kan du gjøre på eBay, eller andre løsninger, dersom du ikke lar Amazon selge for deg også. Hva kan det brukes til? Kreative nordmenn får nå en enkel måte å selge varer på over hele USA (eller resten av verden). Dette gir åpning for nye forretningsområder. En av intervjuobjektene i artikkelen kjøper opp resopplag av bøker, og distribuerer dem via Amazon. Er dette enda en spiker i kista for det tradisjonelle butikk-konseptet?

Og når eBay også lar deg vise objektet du selger direkte på din egen nettside via en Widget, så er vi kanskje ikke så langt unna den virtuelle butikken.  Tjenesten heter togo.ebay.com.  Du kan også tjene penger på å drive opp trafikken for eBay, gjennom deres affiliate program. Lurer du på hva det er? Se her.

Arne Krokan

professor emeritus, tidligere Institutt for industriell økonomi og teknologelse og Institutt for sosiologi og statsvitenskap NTNU. Forfatter, kurator, foredragsholder. Styremedlem Norsk teknisk vitenskapsakademi.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.