Lag ditt eget Facebook

Ning er blant partnerne i OpenSocial-nettverket, som nylig ble annonsert og som ble omtalt i forrige blogginnlegg. Her finner du en screencast fra ning som viser hvordan de tenker seg utviklingen videre. Ett av nettsamfunnene på ning, som jeg selv er medlem av, er classroom2.0, et nettverk for folk som er opptatt av hvordan web20-applikasjoner kan brukes i ulike typer undervisning. Her deles mange erfaringer, og mange kloke mennesker bruker mye tid på å hjelpe andre, i god delingsånd. Med gratis teknologi (dette er typisk eksempel på commodytyprodukt der grensekostnaden for nye brukere er 0, derfor er det gratis) og mange ekstratjenester i form av plugginnmoduler som du kjenner fra Facebook og andre nettsamfunn, er det bare fantasi og evnen til å skaffe brukere som står i veien for suksess.
Ett eksempel på en vellykket portal/nettsamfunn i norsk drakt, er fluefiske.net. Hent gjerne inspirasjon herfra.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.