Det er noe rart med Amazon

Da de var i opposisjon til bokbransjen, skrev sjefen sjøl

When someone buys a book, they are also buying the right to resell that book, to loan it out, or to even give it away if they want. Everyone understands this.

                                                                                                Jeff Bezos, Open letter to Author’s Guild, 2002

men når de nå ruller ut en ny teknologi, der innholdet kan kopieres på samme måte som mp3-filer, får pipa en annen lyd. Via TorG har jeg blitt oppmerksom på denne epistelen som setter hele satsingen i et noe underlig lys. Det er nesten som å se Netcom 10 år etter at de klagde på prisene i Telenors nettverk. Nå er det to å klage på ….

Arne Krokan

professor emeritus, tidligere Institutt for industriell økonomi og teknologelse og Institutt for sosiologi og statsvitenskap NTNU. Forfatter, kurator, foredragsholder. Styremedlem Norsk teknisk vitenskapsakademi.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.