Internett 10.000 ganger raskere enn i dag?

Det er hovedopslaget i TimesOnline på søndag. I artikkelen Coming soon: superfast internet – Times Online kan du lese om grid-teknologi, og hvordan det er mulig å skape superraske nettverk. Det bygger på deling av ressurser.

“Holographic video conferencing is not that far away. Online gaming could evolve to include many thousands of people, and social networking could become the main way we communicate.

“The history of the internet shows you cannot predict its real impacts but we know they will be huge.”

Dette sier en av dem som arbeider med saken. På samme måte som da en bygde det første internettet, en konstruksjon inspirert av den kalde krigen, fantaserer nå også noen om hva dette kan bety for utviklingen av nye tjenester. Holografisk video i Facebook? Snart står de du vil snakke med i rommet ved siden av deg, og den medierte representasjonen vil bli vanskelig å skille fra den fysiske representasjonen som befinner seg ett eller annet sted i geografien.
Vi kan jo leke med ideene, men kanskje dette ikke er så fantastisk langt unna likevel?

Tags: ,

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.