Kartlegging av digital kompetanse i helsesektoren

På KS IKT-forum kan du se hva resultatene ble av en kartlegging av den digitale kompetansen for for 325 ansatte innen pleie- og omsorgssektoren i re kommuner i Drammensregionen.
Kartlegging av digital kompetanse viser at kompetansen stort sett er svært lav, også når det gjelder bruk av standard programvare for sektoren. Undersøkelsen antyder også at mange av de ansatte sliter med lese- og skrivevansker. Og da er det jo en spesiell utfordring å ta i bruk ulike teknologiske løsninger. Det fine med undersøkelsen, er at den kan gi grunnlag for videre oppfølging, og at den blir brukt til å fastsette individuelle utviklingsmål og -planer, basert på faktiske kunnskaper.
Men det er jo nesten litt skremmende da, at så mange fremdeles har behov for trene på å sende og motta epost. Er dette vanlig eller er det spesielt for disse kommunene?

Tags: , ,

Arne Krokan

professor emeritus, tidligere Institutt for industriell økonomi og teknologelse og Institutt for sosiologi og statsvitenskap NTNU. Forfatter, kurator, foredragsholder. Styremedlem Norsk teknisk vitenskapsakademi.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.