Forretningsmodell for bloggere, kunstnere og andre frilansere? Om Kevin Kelly.

Kevin Kelly er en spennende person. Jeg brukte lenge hans bok «New Rules for the New Economy» , som nå er gratis tilgjengelig på nettet som pensum på ebusinesskursene jeg kjørte i «slutten av forrige århundre» (ooops her må jeg ha holdt på lenge ….) og utover på 2000-tallet. Han har utgitt en rekke bøker, deriblant en vakker bok med bilder fra Asia, for det meste tatt da han reiste rundt med ryggsekk, kamera og mye film på 70-tallet. Nå skriver han en ny bok, der alle utkastene ligger på nettet, se The Technium. Du må også se på Cool Tools, omtale av ulike typer teknologier og hjelpemidler, -morsomt for dem som er opptatt av ulike «dingser» så vel som praktiske hjelpemidler.

I HOWTO Earn an artist’s living in the 21st century: 1000 True Fans – Boing Boing spinner han en ide rundt the Long Tail, Er det mulig å leve av å ha 1000 fans på bloggen eller nettjenesten, og vil disse betale 100 dollar eller 500 kroner hver for å lese / benytte innholdet? I så fall mener han det er mulig å leve av det. Kanskje dette kan være en nisje for utviklere av innhold til skolene?

Blogged with the Flock Browser

Tags: , ,

Arne Krokan

professor emeritus, tidligere Institutt for industriell økonomi og teknologelse og Institutt for sosiologi og statsvitenskap NTNU. Forfatter, kurator, foredragsholder. Styremedlem Norsk teknisk vitenskapsakademi.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.