Les Cairos om Collaborative Literacy

collaboration-graphic_01

 

Cairos er et online, peer-reviewed tidsskrift, som har mange artikler av interesse for dem som strever med å forstå hvordan det digitale nettsamfunnet og dets nye medieformer virker inn på oss på forskjellige måter. I det siste nummeret, for sommeren 2008, handler det om  Technology and the Face of Language Arts in the K-12 Classroom. Her er mange kritiske og analytiske artikler om ulike sider ved utdanningssystemene og hvordan disse virker inn på praksisfeltene. Fra et norsk ståsted, er det interessant å se at mange av de samme spørsmålene som vi er opptatt av, er de opptatt av også i andre deler av verden. Utryggheten, skepsisen og visjonene om læring i det digitale nettsamfunnet finnes overalt, og ikke mange ser ut til å ha funnet noe endelig svar på hvordan vi skal forholde oss til utfordringene. En ting som imidlertid ikke ser ut til å virke, er å innføre flere undervisningstimer (med det samme innholdet som før) eller flere lærere for den saks skyld (med samme kompetanse som før). Den største utfordringen blir å finne fram til mer nyanserte læringsopplegg, opplegg som i større grad utfordrer nysgjerrigheten til studentene, stimulerer til kreative samarbeidsprosjekter og som framstår som mer interessante enn å chatte på nettet eller spille WoW, som mange med bærbare pcer øyensynlig bruker deler av skoletida til i dag. Les Cairos, bli inspirert og kom tilbake med gode ideer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.