Gratis lærebøker

Via TorG har jeg fått tips om at New York Times har en interessant artikkel om gratis lærebøker. Andrew McAfee ved Harvard har gjort sin lærebok i økonomi gratis tilgjengelig på imagenettet. Og du kan kjøpe den i printformat hos Lulu.  Der kan du forøvrig også få  Espen Andersens bok om hvordan du kan drive offensiv, involverende diskusjonsundervisning gratis, eller i en printutgave dersom du foretrekker det.

Det er mange interessante sider ved denne utviklingen. Den ene er at lærbokprodusentene mister sin monopolsituasjon på formidling av lærebøker til utdanningssektoren. Den andre er at det med disse teknologiene/tjenestene er mulig for alle og enhver å skrive og publisere sin egen bok, enten det er en lærebok eller noe annet. Og det tredje punktet vil nok interessere forlagene, for hva skal de gjøre når en stor andel av lærebøkene blir gjimageort tilgjengelige på denne måten?

Jeg har forresten en gratis bok på lager jeg også. For maaaange år siden skrev jeg et par lærebøker i statistikk. Den ene av dem handler om å forstå statistikk. Den er skrevet spesielt for folk med litt dårlig bakgrunn i matematikk, og den fikk faktisk god omtale den gang den kom.

Nå kan du laste den ned gratis fra Kolle forlag. Bruk den som du vil, jeg tror faktisk den har et par originale innfallsvinkler som kan være nyttig ennå. God nedlasting!

Arne Krokan

professor emeritus, tidligere Institutt for industriell økonomi og teknologelse og Institutt for sosiologi og statsvitenskap NTNU. Forfatter, kurator, foredragsholder. Styremedlem Norsk teknisk vitenskapsakademi.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.