Top down eller bottom up i politikken?

Know It All – – All Politicking is Local: How the Obama Campaign is Using Technology to Change Elections on the Ground  er en artikkel som viser forskjellene mellom Obamas og McCains strategier fram til valget. Obama hadde fem ganger så mange venner på Facebook som Hillary, og nå mener enkelte amerikanske analytikere at the better ground game can be worth 2-3% on Election Day, som en av dem sier.
Og diskusjonen om de ulike tilnærmingene går på bloggene. Ikke alle er like overbevist om at Obama har den smarteste tilnærmingen.
Uansett, nettet spiller en større rolle i årets kampanje enn det har gjort tidligere, og det samme gjør den lokale forankringen. Det blir spennende å se hvem som får mest tillit når det kommer til stykket.

Blogged with the Flock Browser

Tags: ,

Arne Krokan

professor emeritus, tidligere Institutt for industriell økonomi og teknologelse og Institutt for sosiologi og statsvitenskap NTNU. Forfatter, kurator, foredragsholder. Styremedlem Norsk teknisk vitenskapsakademi.

2 Comments

  1. At nettet er et media av stor betydning for å nå ut til potensielle velgere, og på denne måten viktig i en slik valgkamp synes det å herske liten tvil om. Men en kan jo gjøre seg en tanke eller to om disse «vennene» på Facebook er reelle eller «fake» produsert som en del av valgkampen. Et lite søk på falske venner på Facebook frembringer ymse artikler som gjør at en i det minste kan begynne å lure. Dersom det skulle vise seg å være et valgkamp stunt – så kan jo nettet med sin kraft bidra til at tilliten til kandidaten får en betydelig knekk også … Men vi får vel håpe at i alle fall en del er reelle og med et så stort antall som det her er snakk om, er det vel grunn til å anta at noen faktisk vil bidra med sin stemme til slutt.

  2. Tja problemet med fake profiler var synlig i mediene her om dagen, da det ble kjent at 4000 personer hadde ført opp Pia Haraldsen som venn på Facebook. Til tross for at hun ikke har noen profil der.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.