Global kampanje?

image

For noen dager siden fikk jeg epost fra Barack, og jeg fikk en bekreftelse på at verden er global, kommunikasjonen er global og resultatene av våre handlinger får ofte konsekvenser helt andre steder enn der vi trodde vi var.

 

Sist år bodde jeg i USA, og jeg kan vel ikke skjønne det er noen annen grunn til at jeg har havnet på epostlistene til Obamas kampanje. Men det viser også noe av grundigheten i arbeidet. For hva skjer når nettverkene begynner å arbeide med digitale medier, og ikke bare adresserer hver og en individuelt, gjennom besøk på døra eller ved å ta en telefon? Transaksjonskostnadene synker drastisk, en når langt flere mottakere og en har muligheter for å skape nettverkseffekter ved at flere av deltakerne i nettverket også har innbyrdes kontakt. Dette er et interessant perspektiv og vi kommer sikkert til å se at politikken adopterer mekanismer som har vært brukt i ebusiness gjennom det siste tiåret, slik som altså affiliate marketing.

Vi har også sett at bedrifter som Amazon har stilt sitt nettverk til rådighet for innsamling av penger, blant annet til Katarina-offrene. Men når kommer Jeff Bezoz og co til å benytte plattformen til politikk? Kommer Google, eBay og Amazon til å spille noen framtidig rolle her?

Uansett, her er brevet fra «Barack». Det hele rykker litt nærmere Nittedal …

This is no ordinary time, and this is no ordinary election.
After eight years of failed policies that have devastated America’s economy, it’s never been more important to bring change to this country.
That’s why I’m running for president. But I can’t do it alone.
Sign up today to join our campaign for change.
You’ll receive campaign news, invitations to events in your area, opportunities to get involved, and information about how to register and where to vote.
If you’d like to update your email address or other contact information, please click here.
If you wish to stop receiving emails from the Democratic National Committee, you can unsubscribe at any time by clicking the link at the bottom of the messages you receive. Millions of Americans, in all 50 states, agree that Washington hasn’t been working for our families, and that it’s time to put an end to the insider politics that have favored lobbyists, special interests, and giant corporations.
You can join them, and help to bring the change we need. With less than a month until Election Day, time is running out to make a difference.
If you agree that America can’t afford another four years of more of the same, join our campaign today.
Thanks,
Barack

 

 

One Comment

  1. Verden er liten. Obamakampanjen tar mange virkemidler i bruk. Selv har jeg Obama som «follower» på Twitter. Stilig. Dette er selvsagt en konsekvens av at jeg har valgt å følge han på Twitter, men viser en våkenhet for nye arenaer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.