Hørselen avslører alderen – smart markedsføring?

image Ta The Teenager Audio Test og sjekk om du kan høre lyden som spiller. Er du over 25 vil du sanssynligvis ikke høre den, fordi frekvensen er for høy.

Noen vil sikkert lure på hvorer det lages slike sider? Hva er «forretningsmodellen?» Legg merke til at når du klikker på rødt eller grønt, får du opp  enkle hjelpemidler til å dele dette. Twitter, Facebook og MySpace er bare et tasteklikk unna. Og jo flere som går inn på siden, jo større sannsynlighet er det for at noen lurer p hvem som står bak og hva de egentlig selger.

Det finner du ut ved å skrelle bort siste del av nettadressen og gå til trainhorns.net. Og hva selger de?

En kunne mistenke at dette også ble brukt av høytalerprodusenter til å finne ut «hvor gode høytalere du egentlig trenger». Dersom du ikke hører noe over en viss frekvens, hva er da vitsen med å ha høytalere som går høyere enn du hører?

Her er mange mulige bruksområder og en smart måte å få oppmerksomhet på. Tester er morsomme, denne er auditiv, den kunne vært bedre visualisert også, og for eksempel vist hvor høye frekvenser vi faktisk hører rent grafisk. Denne kunne gitt oss en hel hørselstest for den del. Kanskje det finnes allerede?

Og det er en påminner om at sosiale tjenester i markedsføring blir del av hverdagen for stadig flere virksomheter.

Arne Krokan

professor emeritus, tidligere Institutt for industriell økonomi og teknologelse og Institutt for sosiologi og statsvitenskap NTNU. Forfatter, kurator, foredragsholder. Styremedlem Norsk teknisk vitenskapsakademi.

2 Comments

  1. Denne måtte jeg jo prøve. Jeg hørte den! Det betyr vel at jeg kan føle meg skikkelig ung. Utrolig masse kreativ markedsføring på nett, spesielt det som da er lett å dele med andre på Facebook, Twitter etc. Man får spredd budskapet sitt på en kjapp og enkel måte.

  2. Hvis du skal «teste» noe, er det alltid en invitt til å se på resten av meldingen også. Hvordan kan det utnyttes når du skal lage et undervisningsopplegg feks?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.