iPad redder antakelig ikke avis- eller magasinsektoren

image Det er det i følge Dwight Silverman minst tre grunner til.

Tre stikkkord beskriver det hele:

  • Social
  • Realtime
  • Local

Sosiale medier får en stadig viktigere rolle i å guide oss fram til hva vil faktisk kommer til å lese. Ideen om den opplyste redaktør som skal gi oss den redigerte pakken, og faktisk også samme pakke til alle sammen, er i ferd med å gå fra oss. Tjenester som Flipboard eller paper.li (sjekk min utgave av paper.li)  gir oss stoff vårt nettverk har valgt ut for oss. Personlig har jeg over 500 redaktører som jeg selv har valgt om hyggelig ut ved at jeg følger dem på Twitter, som velger stoff til min utgave av paper.li. Jeg kan vanskelig tenke meg at medienes tradisjonelle opplyste enevelde vil gjøre denne jobben bedre.

Siden det skjer noe hele tiden, vil også en Daily, slik Murdoc starter opp nå, ikke fange opp hele mediebildet. Dette er et frieri til avisleserne, til dem som kanskje ikke har vent seg til en digital lesestil, der lenker følges, og saker leses mer i dybden, fordi det alltid er noen som kan mer, som kan korrigere, fylle ut eller slutte seg til. Kombinasjonen avisartikler og twitter fungerer i praksis på denne måten.

Min perfekte avis skal også inneholde lokalstoff. Jeg vil ha værmeldingene for det stedet jeg er, jeg vil vite om arrangementer og jeg vil ha kontakt med andre folk på samme sted. Dette får jeg i dag ved å skreddersy tjenester som Netvibes.

Så vil noen kanskje innvende at leseropplevelsen kommer til å bli bedre. Ja kanskje det, men da må en sammenligne med noe. Ta en tur innom Flypmedia, gjerne denne artikkelen, så får du innblikk i hvordan gode leseropplevelser kan skapes. Her er tekst, illusjonen av å bla i magasiner, god lyd, film, animasjoner og flere andre elementer som skaper det som i skolen er kalt sammensatte tekster.

Så når anbefalingene fra mine Twitter-redaktører kombineres med kronikkene, unnskyld bloggene til svært gode skribenter verden over, og jeg kan putte inn mitt eget lokalstoff i samme grensesnitt som Flyp tilbyr.

Da blir det vanskelig for Murdoch å selge The Daily, men det er kanskje slik han tenker seg at den skal bli?

One Comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.