Nokios er avsluttet

Sist uke gikk konferansen Nokios, Norsk konferanse for IKT i offentlig sektor, av staben i Trondheim. Denne ble svært vellykket, og jeg hadde selv gleden av å styre to av begivenhetene. Den ene var en seanse som tar opp endringsledelse med eksempler fra et prosjekt i Skatteetaten, et prosjekt som har gått over 10 år, kostet mer enn en milliard og har ført til at nye datasystemer er implementert i alle landets kommuner. Foredraget tok opp måten denne endringsprosessen ble designet på og hvordan implementeringen ble gjennomført.

Den andre innledningen handlet om innføring av et nytt system for konvertering av tale til tekst, som leger ved Ullevål sykehus har begynt å bruke. Her var mange utfordringer, men etter sigende en klokt designet endringsprosess, der stor støtte til hver enkelt lege stod i fokus.

Den siste seansen var «den store paneldebatten» der tema var hvorvidt resultatene med hensyn til bruken av IKT i offentlig sektor står i forhold til innsatsen. Panelet bestod av

Direktør Bertil Tiusanen, Lånekassen
Skattedirektør Svein R. Kristensen, Skattedirektoratet
Leder Morten Meyer, IBM
Direktør Marianne Andreassen, Senter for statlig økonomistyring
Avdelingsdirektør Sigurd Olav Olsen, Statens vegvesen
Direktør Hans Christian Holte, DIFI

Og innledningen til det hele holdt politisk rådgiver Jørund Leknes, Fornyings- og administrasjonsdepartementet. Det ble en spennende og absolutt underholdende diskusjon. Teknisk Ukeblad var raskt ute med å fange opp en uttalelse fra Morten Meyer.

Hele seansen ble tatt opp på video og vil forhåpentligvis bli tilgjengelig snart. Da skal jeg lenke den opp her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.