What teachers must do

image

Dette er tittelen på dette innlegget som adresserer både  Michael Wesch video A Vision of Students Today som lærere og andre interesserte over hele verden har sett og kommentert. I skrivende stund har den mer enn 2,7 millioner seere.

Men en annen side er blogginnlegget til Wesch på Britannica Blog, som forøvrig anbefales til alle med interesse for skole og utdanning. Her tar han opp en utfordring som mange sliter med, hvordan de skal greie å holde oppmerksomhet fra studentene i forelesningene.

Oppskriften ser ut til å være enkel: Snakk om noe tilhørerne synes er interessant nok til at de følger med. Men så var det å gjøre det da ….

del.icio.us Tags: ,,

One Comment

  1. ..ikke bare skal du snakke om noe som er interessant, men noe som tilhørerne opplever som relevant og meningsfullt. I tillegg skal du vel ifølge Wesch kanskje ikke snakke så mye i det hele tatt (lærerstyrt monolog i klasserom), men åpne for andre former for kommunikasjon (dialog og diskusjon på kryss og tvers av alle grenser). Wesch påpeker jo også at det egentlig ikke finnes vegger i klasserommene lenger – vi bare tror og oppfører oss som om de fremdeles er der:-) Interessant tanke egentlig….

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.