Facebook misunnelige på Twitter

image Wired har en interessant artikkel om forholdet mellom Facebooks tjenester og Twitter. Dette understreker igjen at Twitter er noe annet enn oppdateringen på Facebook og at Twitter skaper helt nye typer relasjoner mellom oss mennesker. Nettverkenes svake bånd, for å låne uttrykket fra Granovetter (se eget innlegg om dette) nyanseres ytterligere, og det er særlig spørsmål om hvor gjensidige relasjonene bør være som utfordrer. Hva MÅ vi svare på, hva forventes det at vi svarer på, når kan vi sende noe videre? Slike spørsmål blir viktigere å undersøke etterhvert som delekulturen utvikles videre.

Og hvordan fant jeg ut dette? Via Twitter selvfølgelig. Takk til Dan Wegner som skrev:

Facebook is developing a serious case of Twitter envy. It’s not hard to see how the popularity of Twitter is influenc… http://is.gd/nM6y

Og hvorfor følger jeg han på Twitter? Fordi jeg er interessert i emarketing, der søkemotoroptimalisering (SEO) er ett av de viktigste temaene.

Arne Krokan

professor emeritus, tidligere Institutt for industriell økonomi og teknologelse og Institutt for sosiologi og statsvitenskap NTNU. Forfatter, kurator, foredragsholder. Styremedlem Norsk teknisk vitenskapsakademi.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.