Digital kompetanse i skolen – ideer

I artikkelen ti ting du kan gjøre på ti minutter for å bli en bedre elærer fra eLearn Magazine, finner du nettop ti ideer til aktiviteter du kan gjøre selv for å øke din digitale kometanse. Det handler om å skaffe seg ideer, om ulike måter å søke på, ulike måter å produsere innhold på, måter å publisere, oppbevare for seinere bruk, dele med andre, – i det hele tatt mye av det som digital kompetanse handler om.

Ta deg 10 minutter og kikk på forslagene, klikk på noen av lenkene og se hva du får ut av det. eLearn Magazine anbefales også. Her er mange tips og ideer til hva du selv kan gjøre, både om design, teknonlogi, brukergrensesnitt (usability), business og kultur. De lenker også til annet aktuelt materiale av interesse innen samme temaområder.

Arne Krokan

professor emeritus, tidligere Institutt for industriell økonomi og teknologelse og Institutt for sosiologi og statsvitenskap NTNU. Forfatter, kurator, foredragsholder. Styremedlem Norsk teknisk vitenskapsakademi.

One Comment

  1. Jeg synes dette innlegget var en god motvekt til innlegget om «Kvalitet på digitale læreingsressurser» og tidligere har du jo også skrevet om å bruke elevene som endringsagenter…Dersom man skal utfordre elevene på å bruke digitale verktøy kan man ikke forvente at de skal forholde seg til strikte normer for hvordan man skal sikre kvalitet – her er det snakk om å legge tilrette for læring. Imidlertid kan jeg forstå krav til innhold, brukergrensesnitt osv når det gjelder «profesjonelle» leverandører at digitale læringsressurser. Men over til det enkle; mine to barn har laget en videosnutt for deling av hvordan de har lært seg «den store gangetabellen» – en visuell måte å betrakte problemet på. Her er det ikke lagt vekt på annet enn å prøve å formidle et innhold for deling med andre (og nå får vi se om dette er noe andre kan bruke) – ingen begrensninger i form av ulike krav….det enkle er ofte det beste(http://evabra.wordpress.com/2009/04/06/fra-6×6-til-9×9-pa-under-2-minutter/)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.