Gratis kurs og webinarer

De siste to årene har jeg arbeidet mye med å utvikle kurs med det jeg har kalt ultrafleksibelt læringsdesign. Det innebærer at de er heldigitale, at deltakerne kan starte og slutte når de ønsker og at de kan gjøre så mye eller lite de har behov for. Alle kursene er lagd ut fra en mal. Omfanget tilsvarer ca 1,5 stp og innholdet i hvert av kursene er igjen delt i da 10 seksjoner som igjen består av en rekke læringsressurser. Læringsressursene kan være videoer som jeg selv lager eller som er tilgjengelige på andre måter, tekster skrevet av meg eller andre og ulike former for deltakeraktiviteter slik som diskusjonsforum, oppslagstavleoppgaver, flervalgsoppgaver, ordskyoppgaver og hverandrevurdering . Normert arbeidstid for hvert av kursene er om lag et ukesverk, hvilket i praksis innebærer at noe bruker mer tid, mens andre bruker kortere tid.

Alle kursene er inntil videre åpne og gratis for alle. Du må registrere deg for å være med, men det er ellers ingen andre forpliktelser.

Her finner du de enkelte kursene:

Digital transformasjon og bærekraft, -introduksjon

Muliggjørende teknologier

Plattformøkonomi

Kunstig intelligens

Digital transformasjon for finanssektoren

Å lede digital transformasjon (kommer etter påske 2022)

Bitcoin, krypto, blokkjeder og digitale sentralbankpenger (kommer sommeren 2022)

Digital økonomi (kommer høst 2022).

Hvis du ønsker kan du ta eksamen i emnet “Fintech, muliggjørende teknologier og endring” ved NTNU. Du kan velge om du vil ta eksamen på bachelor eller masternivå.

Fra høsten 2022 vil vi også tilby emnet «Digital transformasjon og bærekraft i finanssektoren» som vil bestå av kurs a 1,5 stp (digital økonomi, kunstig intelligens, bitcoin – krypto … , Digital transformasjon og bærekraft.

Du kan også ta eksamen i emnet «Digital transformasjon og bærekraft», -7,5 stp som du finner mer informasjon om her. Frist for å søke opptak til eksamen er 3. april, og mye tyder på at dette blir siste gang det blir mulig å ta eksamen i dette emnet. Eksamen i dette emnet er gratis, men du må betale semesteravgift på NTNU.

Fire av kursene som inngår i Digital transformasjon og bærekraft, vil også inngå i de to «fintech-kursene», noe som gjør at dette emnet ikke kan kombineres med fintech-emnene.

Hvis du vil ta eksamen i «Digital transformasjon og bærekraft for finanssektoren» finner du mer informasjon om dette her.

WEBINARER

Tirsdager kl 20 er jeg vert for et webinar som tar opp temaer som omhandles i kursene. Du finner lenke til påmelding og opptak av tidligere webinarer her. Du kan helt uforpliktende melde deg på hele webinarserien og vil da motta påminnelser om sendingene ett døgn og en time før de starter.

Jeg sender også ut en ukentlig nyhetsbrev med informasjon om sendingene, samt andre temaer innen det litt brede området «digital transformasjon og bærekraft». Hvis du vil motta dette, kan du registere deg her.

Nyhetsbrev og foredrag

Du finner lenke til nyhetsbrevet neders på denne siden. Og om du ønsker at jeg skal holde foredrag om temaer som inngår i kursene, må du gjerne ta kontakt med meg på arne@krokan.com eller tlf 91897473.

Arne Krokan

professor emeritus, tidligere Institutt for industriell økonomi og teknologelse og Institutt for sosiologi og statsvitenskap NTNU. Forfatter, kurator, foredragsholder. Styremedlem Norsk teknisk vitenskapsakademi.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.