Webinar 22. mars 2022

Tirsdag 22. mars er vi tilbake med webinar igjen, denne gangen med Elin Ørjasæter. Elin har sammen med Line Eldring i LO skrevet boken Løsarbeidersamfunnet, og hun har skrevet kapittelet Digital sosial dumping i en bok jeg var med å lage for NTVA.


Plattformøkonomien vokser og får stadig større fotfeste også i Norge. Globale selskaper som Airbnb, Getaround/Nabobil er allerede godt etablerte, og det er for det meste overskuddskapasitet på kapitalvarer som settes i sirkulasjon gjennom disse tjenestene.


Men så flyter den samme logikken inn på arbeidsarenaen. Uber har ikke fått noen stort grep om Norge og det har heller ikke tjenester som Fiverr, der du kan leie inn noen til å lage en whiteboard annimasjon for en hundrings ….
Men hvordan er det å være de menneskene som lager dette og selger tjenester gjennom en app og en plattform? Det har Elin spekulert mye på og hun deler sine refleksjoner i tirsdagens webinar.
Bli med da!


Du kan se opptak av tidligere webinarer her.


God helg til dere alle fra
-arne

Webinar 22 mars: https://NTNU.zoom.us/webinar/register/WN_fgWlfHJpTAGh2vnaj727kw

 Etter webinaret kan den som ønsker være med å diskutere utvalgte problemstillinger med utgangspunkt i temaer fra webinaret. For å være med på dette må dere avslutte webinaret og gå inn på lenken under:

 Diskusjon: https://NTNU.zoom.us/j/97079443643?pwd=WlJWVG5wZjE5V3Q5MWw2endCTGtWUT09T

Arne Krokan

professor emeritus, tidligere Institutt for industriell økonomi og teknologelse og Institutt for sosiologi og statsvitenskap NTNU. Forfatter, kurator, foredragsholder. Styremedlem Norsk teknisk vitenskapsakademi.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.