Skriv et blogginnlegg om business model canvas

En måte å forstå forretningsmodeller på er ”business model canvas”, som angir et antall dimensjoner du bør ta hensyn til når du skal etablere en virksomhet. Denne modellen er brukt i svært mange praktiske sammenhenger også i Norge

Skriv et blogginnlegg der du kort beskriver modellen og dens dimensjoner. Finn et bilde av modellen du kan publisere på bloggen din. Husk at du må ha rett til å bruke bildet på bloggen din også, for eksempel ved at bildet har en hensiktsmessig creative commons lisens.

Hvorfor tror du denne modellen er blitt så populær?

Lag lenke til blogginnlegget ditt i kommentarfeltet under dette innlegget, og skriv gjerne en liten ingress, en liten begrunnelse for hvorfor andre skal lese innlegget ditt.

Husk å bruke metatagger i innlegget ditt og sett også inn andre elementer som øker sannsynligheten for at ditt innlegg blir gjenfunnet når andre søker på ordet forretningsmodell.

Kommentarer

 1. […] dag har jeg fått i oppgave av min foreleser Arne Krokan å skrive et innlegg om hvordan Canvas-metoden brukes til å forstå forretningsmodeller, og […]

 2. […] om å komme frem til en felles beskrivelse. I dagens forelesning (21.01.2016) ga foreleseren vår, Arne Krokan tre mulige definisjoner dette […]

 3. […] forelesningen denne uken ga vår foreleser Arne Krokan oss en oppgave hvor vi skulle beskrive Business Model Canvas. Modellen er mye brukt i Norge og er […]

 4. […] som angir et antall dimensjoner du bør ta hensyn til når du skal etablere en virksomhet, slik Arne Krokan presenterer på sin blogg. Denne modellen er brukt i svært mange praktiske sammenhenger også i […]

 5. […] blogginnlegget fikk jeg i oppgave å skrive gjennom Arne Krokan sin blogg. Oppgaven er å skrive et innlegg om “business model canvas” som er en […]

 6. […] og hvordan de skal skape fortjeneste. Dagens modeller utvikler seg mer og mer, og vi har fått i oppgave å skrive om en av de, nemlig Business Model […]

 7. […] Arne Krokan skriver; «En måte å forstå forretningsmodeller på er ”business model canvas”, som angir et antall dimensjoner du bør ta hensyn til når du skal etablere en virksomhet. Denne modellen er brukt i svært mange praktiske sammenhenger også i Norge. (Arne Krokan, 2o16) http://www.krokan.com/arne/2016/01/21/skriv-et-blogginnlegg-om-business-model-canvas/ […]

 8. […] Arne Krokan underviste i en forelesning ved Høyskolen Kristiania om forretningsmodeller og vi fikk i oppgave […]

 9. […] mye mange av studentene legger i arbeidet med å forstå og å formidle gjennom egne blogginnlegg. Her er for eksempel en oppgavetekst de fikk om et tema jeg ikke foreleste, og her og her og her er noen […]

 10. […] dette semesteret fikk vi i oppgave av Arne Krokan å skrive et innlegg om Business Model Canvas, ettersom dette er en forretningsmodell som er brukt i svært mange praktiske sammenhenger av ulike […]

 11. […] formulert i tanke eller skrift for å angi retningen til bedriften. I en tidligere forelesning la Arne Krokan frem følgende definisjon for oss: Business model is a method by which a firm builds and uses its […]

 12. […] forretningsmodell som legger føring på virksomhetens fremvekst. I en tidligere forelesning la Arne Krokan frem følgende definisjon av begrepet forretningsmodell: Business model is a method by which a firm […]

 13. […] Arne krokan gav oss i oppgave å beskrive Business modell canvas. Samt reflektere over hvorfor vi tror denne modellen er blitt så populær. […]