Våre beste markedsførere – om forbud 2.

Tittelen er hentet fra Nettavisens artikkel om effekten av forbudet mot pengeoverføring til utenlandske nettspill. Effektene er helt i tråd med hva jeg har skrevet om tidligere og de resultatene en har sett, blant annet i USA der lignende tiltak ble gjennomført. Jeg skjønner ikke at de som er ansvarlige for å innføre et slikt forbud ikke greier å sette seg inn i teknologien og tjenestene som skal til for å omgå forbudet. Høyst sannsynlig har dette forbudet helt motsatt effekt av hva intensjonen med det var. Det er antakelig ett av de beste voksenopplæringstiltakene det går an å sette i gang. Økt fokus på problemstillingen, medieomtale, gratis reklame for utenlandske spillesteder, lett tilgjengelige oppskrifter på hvordan en omgår forbudet i praksis, dette er konsekvensene av den aktuelle politikken.

Det viser til fulle at det å bruke industri- og jordbrukssamfunnets virkemiddelapparat i det digitale nettsamfunnet, ofte kan gå galt. Det er andre mekanismer som styrer bruk og tilgang til tjenester. Oppmerksomhetsøkonomien får helt andre bruksområder, fordi oppmerksomhet spres raskt dersom det er et tema mange er interessert i. Dette er en tapt sak for myndighetene allerede før den har startet.

For å si det med et sitat fra Ronja Røverdatter: Varfor gjør dom på det dær viset?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.