Digital markedsføring klasse 2016

På Høgskolen Kristiania er 64 håndplukkede studenter i gang med å utvikle kompetanse i digital markedsføring, 30 studiepoeng. Jeg er så heldig å ha denne fine gjengen den første delen av kurset, som omhandler teknologi/teknologiutvikling, digital økonomi, forretningsmodeller, delingsøkonomi, organisatoriske og samfunnsmessige konsekvenser av digitalisering, og en god del flere temaer. Deltakerne må gjennom Nettverksøkonomi og Det friksjonsfrie samfunn i jakten på kunnskap. De må lære og faktisk og praktisere samskriving med Google docs, sosiale bokmerker med Diigo, kuratortjenester som Paper.li, Scoop og andre, i tillegg til at hele kurset er organisert rundt en lukket Facebookgruppe.

De må opprette egne blogger, og medlærer Karl Phillip Lund fører til og med en egen «rankingliste» over hvem som er mest aktive, initiativrike og etter hvert gir de beste bidragene for å forstå temaer som kurset tar opp og/eller kompetanseområdet krever. De får ingen annen direkte instruksjon i å sette opp blogger og installere Google analytics enn den de finner her. Om de støter på problemer har de fått beskjed om at de må lete opp svaret på egenhånd, søke på nett, spørre medstudenter og andre de kjenner før de spør noen av oss.

Etter den innledende mer teoretiske og reflekterende delen, følger mer praktisk innføring i deler av feltet. Anastasia Markussen, som jobber for Google i Irland kjører denne delen av kurset sammen med Karl Phillip, inkludert at deltakerne må gjennom Google Online Marketing Challenge. Her er det strengt regime. Den som ikke leverer oppgaver innen tidsfristen Google har satt, får ikke eksamen på kurset.

Til hver forelesning må de skrive et blogginnlegg, og i ett av de første innleggene er oppgaven å lenke til denne bloggen. Så kjære digitalvenner, når dere ser lenkene og trackback -vær vennlig og skriv en hyggelig kommentar på bloggen til ferske bloggere.

3 Comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.