Paper.li -hvordan bruke en nyttig kuratortjeneste?

paperliEn av kuratortjenestene jeg bruker er paper.li. Du kan se en video av hvordan det fungerer her. Dette er en tjeneste som henter innhold automatisk fra ulike kilder som jeg selv kan definere. Dersom jeg logger inn fra Twitter vil den for eksempel automatisk sette opp en forbindelse til Twitter og hente innhold fra både mine tweets og tweetene del dem dem jeg følger. Jeg kan også definere at den skal hente innhold fra for eksempel en liste jeg har satt opp.

Du kan lese mer om akkurat denne konfigureringen her. Du finner mer omfattende veiledninger om bruk her. Du kan til og med legge inn innhold fra et Twitter-søk.

Du kan også legge til innhold fra Facebook eller for eksempel fra en Facebook gruppe. På den måten kan du samle innhold fra ulike tjenester i ett skjermbilde, og spare tid på å lete rundt etter det du har lyst til å lese.

Min paper.li er denne, som både har en veldig enkel nettadresse (https://paper.li/arnek) og som forsyner meg med ideer og tips en gang per dag. Da sender den ”The Arne Krokan Daily” som består av ingresser og lenker til ulike nettbaserte ressurser som kan være interessante å lese.

Jeg bruker denne ressursen sporadisk og finner alltid noe som det er interessant å lese, enten det er innen de områdene jeg selv har tenkt er interessante, slik som teknologi-seksjonen, eller det er andre områder.

Artiklene blir sortert tematisk, slik at det er lett å finne frem til dem.

Hva gjør dette med vårt konsum av de tradisjonelle mediene? Først og fremst betyr det at vi ikke like ofte går inn i mediene gjennom deres egne portaler. Fordi vi får lenker til artiklene og klikker på disse går vi direkte til de enhetene vi vil lese, eller konsumere. På den måten flyttes valg av lesestoff til en viss grad fra redaktørene til kuratorene. Og fordelen for oss lesere? Det blir lettere å få tilgang til artikler vi faktisk ønsker å lese. For i motsetning til de tradisjonelle mediene i Norge, skaper faktisk denne typen kuratortjenester også nettverkseffekter. Det siste kan du lese mer om i boken Nettverksøkonomi.

I uke 2 av kurset Digital markedsføring skal studentene etablere sin egen paper.li. Da kan de lage spesialutgaver som omhandler tematikk de er interessert i eller temaer de ønsker å spesialisere seg innen og bli eksperter på. Slike kuratortjenester gjør det enklere å formidle bra innhold til andre.

 

 

 

Kommentarer

  1. […] en kuratortjeneste som samler nyhetsartikler på en og samme nettside. Hver dag litt over klokken 13.00 får jeg en […]

  2. […] Instant Articles-tjenesten blir vellykket, kan man si at Facebook blir mer en kuratortjeneste enn de har vært tidligere. Kuratortjenester hjelper deg med å finne saker som interesserer deg, […]

  3. […] Hva hverken Keezel eller brukerne deres mener om torrent-trafikk fikk vi imidlertid ikke ut av dem. Moava.no. NRK skole. Søk i undervisningsopplegg. Bra TV-program, filmer för undervisning. Paper.li -hvordan bruke en nyttig kuratortjeneste? – Arne Krokan. […]

  4. […] Paper.li -hvordan bruke en nyttig kuratortjeneste? – Arne Krokan. Paper.li – Lag din personlige avis | Viralcrush. Drømmer du om å være redaktør for din helt egen avis eller magasin? Da bør du benytte deg av denne tjenesten. Paper.li skaper nemlig en online avis med artikler og innhold hentet fra dine feeds på sosiale medier, og det er du som tar de endelige avgjørelsene og bestemmer hva som blir publisert i din personlige publikasjon. […]

  5. […] en kuratortjeneste som samler nyhetsartikler på en og samme nettside. Hver dag litt over klokken 13.00 får jeg en […]