Slutter ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap NTNU

 

Etter 16 år på heltid ved ISS og over 20 år medregnet tiden som professor II, var det nå på tide å gå videre. Fra juli er jeg tilsatt i tilsvarende stilling ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse, med oppgave å bidra til digital transformasjon av læreprosesser og å utvikle og gjennomføre nye emner innen mitt kompetanseområde (da jeg kom til ISS ble jeg tilsatt som professor i «teknologi, kommunikasjon, organisasjon og ledelse»).

Det var litt tilfeldig at jeg kom til ISS i sin tid med oppgave å bygge opp en erfaringsbasert master i organisasjon og ledelse, tilsvarende hva jeg hadde undervist på BI senter for lederutdanning i en årrekke gjennom master of management.  Det ble mye tautrekking mellom ulike miljøer ved NTNU i etableringen av den nye masteren, men resultatet ble det som i dag er MORG.

Min oppgave var å trekke inn flere fakulteter og institutter, samt å finne fagansvarlige for de nye emnene. Nå etter 16 år går dette av seg selv og nye krefter har for lengst tatt over stafettpinnen, og de færreste kjenner historien bak slik det har blitt.

De siste 13 årene har jeg også vært med på å bygge opp konferansen NOKIOS, Norsk konferanse for IKT i offentlig sektor, som nå er den viktigste møteplassen for dem som jobber med digital transformasjon av offentlig sektor, leverandører til sektoren og akademia og jeg håper mange av dere vil prioritere å være synlige på denne arenaen, for det er behov for sosiologisk innsikt og kompetanse i de endringsprosessene denne sektoren nå står overfor.

I tiden på NTNU har jeg også hatt gleden av å delta i to offentlige utvalg. Først MOOC-utvalget om hvordan IKT endrer utdanningssektoren, og nå de siste tre årene i Domstolkommisjonen som utreder fremtidig organisering av domstolene. De siste månedene har jeg arbeidet spesielt med teknologi-delen av utredningen, og i september kommer selve NOU-en, der dette endrede arbeidsprosesser og teknologistøtte for bedre samarbeid i hele straffesakskjeden er sentrale temaer. Om noen har interesse av dette, bidrar jeg gjerne med tips om litteratur og aktuelle miljøer som jobber med tematikken.

Tiden ved ISS har gitt meg anledning til å utvikle innsikter i grenseland teknologi/organisering av arbeid, å etablere et stort nettverk på tvers av siloene ved universitetet. Jeg har til og med fått «papir på» at jeg har utviklet meg i denne tiden ved at jeg er blitt merittert underviser og opptatt i Norsk Teknisk Vitenskaps-Akademi. Jeg har også utgitt fem bøker de siste årene, så jeg må vel si meg godt fornøyd med både arbeidsvilkår og resultat av «oppholdet» på ISS.

For de fleste av mine kollegaer har jeg vært lite synlig, så for dem blir det ikke så stor forskjell fra tidligere, men jeg gleder meg i alle fall til å ta fatt på nye oppgaver i et nytt, innovativt miljø der det også ser ut til å være hyggelige mennesker. Jeg vil være knyttet til IØTs avdeling på Gjøvik, der jeg får være med å utvikle nye studietilbud, et nytt masterprogram med fokus på innovasjon, digital økonomi og bærekraft, og ikke minst nye etter- og videreutdanningsprogrammer.

Siden det er veldig mye kortere fra Nittedal til Gjøvik enn det er til Trondheim, er ambisjonen også å møte mine nye kollegaer litt oftere enn hva jeg har vært i Trondheim de siste årene.

Takk for gode år på ISS!

3 Comments

 1. Hei Arne! Det var artig å lese om ditt bidrag til MORG. Det var jeg ikke klar over. Ellers hadde jeg pratet med deg om det da vi var på NEON sammen. Jeg gikk nemlig på MORG (veldig makabert forkortelse for oss flerspråklige, LOL) i 2008-2011 og skrøt av den ever since…Da skjønner jeg hvorfor den var så bra…Flink admin Merete Molberg gjorde sitt også. Forelesere var av litt varierende kvalitet i min tid, men når Thorsvik underviste glemte man alle andre og svevde i skyene ☺ Fantastisk veileder Ragnheidur Karlsdottir gjorde min MORG-opplevelse (LOL) helt topp. Fikk A. Alle andre fag fikk jeg A i bortsett fra ett hvor jeg spurte foreleser om begrunnelse og det var bare tullprat samt at han sa «dette er en veldig god B». Har du hørt på maken? Som om karakterutskriften skulle hviske til den som leser «Dette er en veldig god B», LOL. Men hvem vet? Med digitalisering kan karakterutskrifter inneholde lydfiler. Du trykker på en liten knapp som sier «Solveig er kjempe flink og ambisiøs. Hadde en imponerende mellomoppgave og denne eksamensbesvarelsen var egentlig en A, men sånn ble det. Det er en veldig god B», LOL. På ett vis ble det MORG-opplevelse da. Noe døde i meg…Sånn er det med oss ambisiøse studenter og arbeidstakere… noen forelesere/ledere elsker oss og andre hater oss…Jeg har undervist siden 2012 først i Frankrike og deretter på Lillehammer og elsket mine studenter og ga dem alltid det de fortjente og er så glad hver gang jeg ser dem på Linkedin med den ene og den andre flotte jobben. NTNU er et flott universitet. Elsker arkitekturen også. Så synd at det er i Trondheim ellers ville jeg søkt jobb hos dere. Takk igjen for sist da du hadde så flott bidrag i NEON. Jeg anskaffet din bok og den er lagt i pebsumlisten for et fag i Digitaliseringsskolen (30 sp) i HINN som jeg bygde og som ble tatt over av interne krefter (var på engasjement).
  Beste hilsen
  Solveig Evenstad

  • Hei igjen Solveig og takk for hyggelig kommentar. Er enig i at MORG er et forferdelig ord, jeg har i 15 år prøvd å få NTNU til å kalle dette for Master of management, men det har de ikke villet gjøre. Det var faktisk jeg som rekrutterte Jan Thorsvik også, vi var tidligere kollegaer og jeg visste godt hvor god han var / er.
   Så må jeg få takke for at du har tatt plattformboken inn i Digitaliseringsskolen og også få gjøre oppmerksom på mine siste kurs, eks https://digit.ntnu.no/courses/course-v1:NTNU+IOT6570-2+2020/course/ om plattformøkonomi og dette https://digit.ntnu.no/courses/course-v1:NTNU+IOT6570+2020/course/ som introkurs til Digital transformasjon og bærekraft. Du kan gjerne bruke hele eller deler av det for dine studenter dersom det kan være aktuelt. Vi må samarbeide mye mer på tvers av institusjonsgrenser i dette lille landet.
   Ses ved neste korsvei Solveig,
   hilsen fra Arne

   • Tusen takk Arne! På vitnemålet står det Master of Management og studieretningen er MORG så det ble nok «ja takk begge deler» 🙂 Ja absolutt ser jeg frem til muligheter for samarbeid 🙂
    Ha en fin dag! Solveig

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.