Bloggoppgave om hvordan søke smartest mulig på Google

Hva vil det si å være digitalt kompetent? Jeg tror den beste boken jeg vet om som omhandler dette spørsmålet er Howard Rheingolds NET SMART, der han trekker opp ulike dimensjoner av fenomenet.

En egenskap som uomtvistelig er viktig er kunnskap om hvordan en finner aktuell informasjon på nett, om hvordan søkemotorenes egenskaper kan utnyttes til å forbedre trefflisten betraktelig.

Det er to dimensjoner det gjelder å ha kontroll på, den ene er fullstendighet og den andre presisjon. Du ønsker bare treff på det du faktisk leter etter, og så ønsker du i prinsippet alle ressursene i den avgrensningen.

Nå har Google bygd opp sin søkemotor slik at det er en rekke faktorer som bestemmer hva du faktisk får treff på når du søker. Det gjelder både ord i tekst, spesielt ord som forekommer i begynnelsen av teksten, ord i tittelfelt og i metatagger med mer. Også antall og kvalitet på inngående lenker til det aktuelle dokumentet er med på å bestemme rangering på trefflisten.

Dersom det er viktig å kunne kontrollere flere variabler når du søker på nett, er det også viktig å skjønne hvordan søkemotorene fungerer, og det kan du lære på kurs hos Google. Her finner du Googles powersearchkurs. Du bør ta grunnkuset først, det er bare å melde seg på selv om det har startet.

I dette blogginnlegget skal du lenke til kurset og skrive en kort omtale av det. I tillegg skal du gjennomføre en eller flere av oppgavene i kurset og forklare hvordan du tenkte for å løse den, samt hva resultatene ble.

I bloggoppgaven din bør du også referere til denne oppgaveteksten og lenke til den, samt forklare leserne dine hvorfor det kan være smart å gjøre det.

 

 

Kommentarer

 1. […] Det er to dimensjoner det gjelder å ha kontroll på, den ene er fullstendighet og den andre presisjon. Du ønsker bare treff på det du faktisk leter etter, og så ønsker du i prinsippet alle ressursene i den avgrensningen. – Arne Krokan […]

 2. […] innlegget er skrevet som et svar på utfordringen gitt av Arne Krokan. Jeg fant dette kurset lærerikt til tross for at jeg allerede hadde kunnskap om noen av […]

 3. […] tirsdag fikk jeg en oppgave av min foreleser Arne Krokan som innebar at jeg tok et kurs i regi av Google. Kurset heter […]

 4. […] for å se forskjellene forskjellige ord og kombinasjoner gjør. Dette innlegget er basert på en oppgave jeg fikk av foreleseren min Arne Krokan. Ved å lenke til andre blogger og innlegg som har mange […]

 5. […] avgjørende for hvorvidt søket ditt skaffer deg den informasjonen du var ute etter eller ikke. Arne Krokan henviser i ett innlegg til Google sitt powersearchkurs som skal hjelpe deg å bli en mester på […]

 6. […] den sammenheng har vi blitt oppfordret av vår foreleser Arne Krokan til å ta Google sitt Google […]

 7. […] dette blogginnlegget som jeg har fått i oppgave av Arne Krokan, skal jeg skrive om Google og deres […]

 8. […] av dem alle. Å google handler om å finne informasjon på nett på en effektiv måte. Arne Krokan mener det handler om å ha kontroll på de to dimensjonene fullstendighet og den andre presisjon. […]

 9. […] arbeidsgiver, arbeidssøker eller generelt alle som skal finne informasjon på nett. Ifølge Arne Krokan er trikset er å lære seg hvordan man skal søke for bare å få de resultatene som man søker […]

 10. […] til dette blogginnlegget fikk vi av foreleser Arne Krokan der vi skulle skrive om Google og deres […]

 11. […] vil det si å være digital kompetent? Arne Krokan presenterer en dimensjon av begrepet på sin […]

 12. […] skjønt at det ligger så mye mer bak enn bare å søke og finne. Denne tirsdagen fikk vi nemlig en ny oppgave i digital markedsføring av min foreleser Arne Krokan. Oppgaven innebar å ta et nettkurs i regi av […]

 13. […] Här kan du läsa mer om blogguppgiften. […]

 14. […] fikk i bloggoppgave av Arne Krokan å skrive om et konkret kurs som skulle hjelpe oss med å optimalisere våre Google-søk. Kurset […]

 15. […] har fått i oppgave av min foreleser Arne Krokan å gjennomføre et kurs i regi av Google for å effektivisere mine […]

 16. […] de fikk var å sette seg inn i hvordan en kan bli flinkere til å søke på nett. Oppgaveteksten er her og her kan du lese hvordan Jonas løste oppgaven, eller hva Charlotte eller […]

 17. […] har i denne sammenhengen fått en oppgave fra vår foreleser Arne Krokan, og den ser slik […]

 18. […] følge Arne Krokan er de to viktigste kriteriene fullstendighet og presisjon i søket. Triksene skal kunne hjelpe deg […]

 19. […] Arne Krokan skriver «Nå har Google bygd opp sin søkemotor slik at det er en rekke faktorer som bestemmer hva du faktisk får treff på når du søker. Det gjelder både ord i tekst, spesielt ord som forekommer i begynnelsen av teksten, ord i tittelfelt og i metatagger med mer. Også antall og kvalitet på inngående lenker til det aktuelle dokumentet er med på å bestemme rangering på trefflisten». […]

 20. […] har fått en bloggoppgave av Arne Krokan, hvor vi skal skrive om Power Searching with Google. Jeg har laget en liste over 10 […]

 21. […] en bloggoppgave fra Arne Krokan fikk vi beskjed om å ta et power search kurs gjennom Google som dreier seg om […]

 22. […] av dem alle. Å google handler om å finne informasjon på nett på en effektiv måte. Arne Krokan mener det handler om å ha kontroll på de to dimensjonene fullstendighet og den andre presisjon. […]

 23. […] valgfaget digital markedsføring har Arne Krokan anbefalt oss å gjennomføre et kurs i Google […]

 24. […] Arne Krokan har gitt oss en oppgave om “hvordan søke smartest mulig på Google”. Under følger en liste med tips og triks til hvordan man søker bedre. Ettersom formålet med denne teksten vil være at du bruker mindre tid på å søke, og dermed finner det du leter etter mye raskere – vil det være gunstig at dette innlegget er kortfattet og designet deretter. […]

 25. […] dette blogginnlegget skal jeg besvare en ny bloggoppgave utgitt av foreleser Arne Krokan. Oppgaven omfatter Google Power Search. Ett digitalt kurs av […]

 26. […] uken har vi fått i oppgave av Arne Krokan å ta Googles power searching kurs som et kurs i hvordan du kan søke smartere på Google. Dette […]